2012. június 2., szombat

Tilda in the hospitalMy Daddy was in hospital last week. Before the operation, I gave him a tilda angel as a lucky charm.  We put it above my father's bed. The nurses saw it in the hospital room, and they liked it so much, so I made "authentic tilda nurse" for them as a gift for their devoted job.
The nurses in this hospital wear blue shirt with white trousers, so this nurse angel also got a blue dress. I made a cap with a red cross from felt and glued it on her head.
I saw that they keep every single little present, that they got from the patients. I hope this little angel will bring good luck for the new patients in the future, just like she brought for my Daddy.


Apukám kórházban volt a múlt héten. Mindenki nagyon izgult érte, ezért be kellett vetni minden segítséget. Mivel korábban a muffin angyalkánk egyszer már szerencsét hozott, így most is felkértük. Apával volt végig a kórházban, az ágya fölött lógott. Nagyon jó szolgálatot tett a kis szőke angyalka, és az ápolóknak is a kedvence lett. Annyira kedvesek voltak a nővérek, és olyan jó volt látni, hogy ennyire szívből végzik a munkájukat, hogy szerettük volna valami személyes aprósággal meghálálni nekik a gyógyítást. Ezért készítettem nekik egy igazi nővér angyalt. Ebben a kórházban kék ing és fehér nadrág a formaruha, így természetesen ez a tilda baba is kék ruhát kapott. Maradék filcből textilragasztóval még egy fityulát is raktam a fejére. Szerintem nagyon kis helyes lett, még sosem kísérleteztem "tematikus" babával, úgyhogy a szívemhez nőtt. Még nem adta oda Apa, hétfőn a varratszedésre viszi búcsúajándékként. Ahogy láttam, minden ajándékot kincsként őriznek, legyen az plüss maci, modell mentőautó vagy hajtogatott origami ananász. 
Megszeretgettem, elbúcsúztam tőle, remélem örülni fognak neki, és az új betegekre is vigyázni fog ez kis angyalka. 

5 megjegyzés:

 1. Que presente lindo, ficou muito fofa esta enfermeira!!! Bjs, Ana
  docelardatiaana.blogspot.com

  VálaszTörlés
 2. Kata, ez különösen tetszik és nagyon jó ötlet. Lehet lopom az ötletet és viszek egyet én is a munkahelyemre ;)

  VálaszTörlés
 3. Que graciosa te ha quedado!!!!! besos

  VálaszTörlés
 4. Świetna ta lala!!!
  Podobają mi się jej gabaryty:)
  Pozdrawiam serdecznie:)))

  VálaszTörlés