2012. május 13., vasárnap

Mein erster Flohmarkt :) /Bolhapiacolás

We were on a Fleamarket in Viktring (Austria) close to Klagenfurt. It was my long-time dream to get into a real flea market beyond the "iron curtain".  I was so curious how the differences of the past few decades reflect in the objects from another country. In Hungary, you can find mostly the same things on a fleamarket, which may be new and curiosity for a foreigner but not for us, who live there.
So I enjoyed the market so much last week. I loved the feeling, it was much like a summer camp. :) I bought some ceramic plates and cups. Here comes the photos.
Bolhapiacon voltunk, méghozzá nem is akárhol, hanem egy igazi Flohmarkton Kalgenfurt mellett, Viktringben. Mivel mindenki meg szokta mutatni a kincsvadászat eredményét, most én is elbüszkélkedek vele. :)
Még sosem jártam "nyugati" bolhapiacon. Blogokon láttam már sok fotót, ácsingóztam, milyen lehet. No nem azért, mert itthon nem lehet csodaszép dolgokat találni, hanem pusztán azért, mert nagyon kiváncsi voltam, hogy az elmúlt 50 év eltérő világából adódóan mik a különbségek a fennmaradt tárgyakban. 
Itthon sok retro cuccal foglalkozó bolt van, ahol drága pénzért árulják a hozzánk érkező külföldi turistáknak azokat a hétköznapi használti tárgyakat, amik nálunk szinte minden háztartásban megtalálhatóak voltak. Mindig mosolygok, amikor valami ismerős dolgot látok, hogy: Jéééé, hát ilyen van a Mamiéknál is! :) Vagy mikor mások családi fotóin látom, hogy tök ugyanolyan polc és függöny volt a gyerekszobában, mint nálunk. Ezért is vágytam ennyire egy olyan bolhapiacra, ami a határainkon túl van. 

Nagy élmény volt, igazi kemping hangulat hatotta át az egész piacot. Hétköznapi emberek hozták ki a megunt, felhalmozott dolgaikat, és csak pár "profi" kereskedő volt. Helyet bérelni pár ezer forint, és tényleg egy kemping területén rendezték be a vásárt. Volt aki lakókocsival jött, kirakta a kempingszéket, kávéval kínálta a nézelődőket. Az egész olyan volt, mint egy hatalmas baráti összejövetel. Mindenki mosolygós és kedves volt, nem azért jöttek, hogy pénzt keressenek, hanem hogy jól érezzék magukat. 

Szívesen nézelődtem volna még, három nap se lett volna elég, hogy az egészet körbejárjam. Ezeket hoztam haza vásárfiának:A pöttyös tányér és bögrék Gmundner kerámiák. A türkiz csésze pedig csehszlovák jelzésű porcelán.Cukortartó és tejes kannácska.


Ilyen szép tányer van a kávéscsészéhez. :-)

Most pedig jöjjön néhány kép a vásárról:


Locations of Site Visitors

2 megjegyzés:

  1. A kék színű arany virágosban kérem szépen a kapucsínót! :))

    VálaszTörlés
  2. ó nagyon szép dolgokat sikerült beszerezned!

    VálaszTörlés