2012. május 11., péntek

Gardenparty in my flat
Társasházban lakunk, így nem nincsenek nagy lehetőségek a kertészkedésre, mégis minden tavasszal, amint meglátom az első tulipánokat, elfog egy láz, hogy a teraszomat felvirágoztassam. 
Két nagy kedvencem van, a hagymás tulipánok, és a fűszernövények. A szobanövényekkel már hadilábon állok, sosem tudtam életben tartani semmit. De a fűszerekkel más a helyzet. Imádom mindegyiket, ha háromszor ennyi helyem lenne, akkor se lenne elég. Jöhet levendula, oregánó, bazsalikom, rozmaring, curry, menta, kakkukfű, citromfű. 
Nincs is annál jobb, mint egy forró nap után este egy kis paradicsomos mozarellát enni friss bazsalikommal. Vagy egy stresszes nap után az ágyban elalvás előtt egy levendulatea. 

Ez a tulipán minta szerelem volt első látásra. Már varrtam egyet korábban próbálkozásként, ám most egy egész csokorra való készült. Sajnos az élő tulipán nagyon hamar elhervad, és csak rövid ideig kapható. De így megmarad a tavaszi hangulat az asztalon. A kannára dekupázs ragasztóval raktam rá a tilda papír kivágót. Azt tervezem, hogy majd beviszem a munkahelyemre, és ha az irodában ránézek, kicsit "elmenekülhessek" a kreatív világomba, legalább gondolatban.
Locations of Site Visitors

6 megjegyzés:

 1. Nagyon aranyosak!!! Igen..Én is sokszor érzem úgy, hogy a kreatív világomba kellene menekülnöm...csak nem mindig tudok! :(
  Csodás energiákat adhat egy szürke irodában egy ilyen szépséges kompozíció! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a kedves sorokat! Hát igen, jó lenne többet lenni a flow-ban. :) De reméljük annak is eljön az ideje. A Te blogodat olvasva is feltöltődik az ember! :)

   Törlés
 2. Que detalle tan bonito y original, besos

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szépek! Jól áll a kis tuliknak a tildás kanna!
  ... és a legszebb, hogy ilyenek maradnak egy hét, egy hónap, egy év múlva is! ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Ancikám! Jó lenne már, ha élőben is látnád. :( De már csak párat kell aludni adig. Juhééééé!!!! :D

   Törlés