2010. szeptember 1., szerda

Képkeret
Ezt a képkeretet örököltük, a Mamim nagynénjétől. A formája nagyon tetszett, de a színe és a benne lévő szentkép nem volt túl fiatalos. :-)
Sokat gondolkoztam, hogy fehérre fessem-e vagy erre a türkizre, de végül azért döntöttem ez utóbbi mellett, mert fehérre még bármikor lefesthetem.
Úgy készült, hogy nagyon híg türkiz festéket vittem fel rá, és amíg még nedves volt, papírral letöröltem a domború részekről, hogy az arany látszódjon.
Azon is sokat törtem a fejem, hogy mi kerüljön a középre. Az ismerősök mondták, hogy így üres, meg vágassak bele tükröt. De nekem pont így tetszik, ráadásul a szezonnak megfelelő dekorációkat lógathatok a közepére.
Remélem ha Mami látja, nem lesz mérges, mert még nem mertem megmutatni neki. De azt gondolom, hogy bár átfestettem, de még mindig jobb így, hogy eszembe jut róla Annus néni amikor ránézek, és ez az egyik kedvenc családi ereklyém. Szóval szerintem jobb, mintha a padláson porosodna.

This frame was an old family "relic" from my Granny's aunt. I always loved its shape, but I didn't like the gloomy gold colour. So I decided to paint it. First I hesitated between white or this turquoise. I chose this solution, because I can still paint it white whenever I want to.
So I took a very dilute paint. Somewhere I'd sponged it, before it dried. So I like the result so much, and I don't want to put mirror in it. I left it empty, because I can put seasonal decoration in it. For example a Tilda angel before Xmas. :-)

1 megjegyzés:

  1. Hi! What a beautiful mirror! You have also made a lot of beautiful Tilda stuff! Have a nice day!

    VálaszTörlés